Op 15 oktober 2018 won Peter Kooij op het Kunstcongres in Museum MORE een van de drie vakjuryprijzen voor 'Mick, zittend op de rug gezien’. Dit is een linoleumsnede in zwart en grijs gedrukt, van 46 cm hoog en 44,5 cm breed. Het werk hing in het museum in een eendaagse groepstentoonstelling met werk van 48 kunstenaars, ter gelegenheid van het Kunstcongres. De jury bestond uit Marieke Jooren, conservator Museum MORE, Charles Michels, beeldend kunstenaar en docent, en Jan Noltes, o.a. betrokken geweest bij HeArtpool, de stichting die de Wolvecampprijs uitreikt, en voorzitter van de Art Brut Biënnale.

Het juryrapport: "Het werk viel de jury in eerste instantie op door de keuze voor grafiek als techniek. Dat zie je niet zo vaak en het getuigt van moed om een druktechniek toe te passen. Het vergt technisch kunnen en het is geen hip of opvallend medium. De linosnede van Peter Kooij blonk binnen de tentoonstelling van het Kunstcongres dan ook uit in zijn eenvoud: een gitzwart vierkant vlak met linksonder een zittende man op de rug gezien, die van voren door een onzichtbare lichtbron is aangelicht. De vlakverdeling is erg sterk en de zittende man is bovendien knap in perspectief weergegeven. Het beeld roept zowel een gevoel op van rust en bespiegeling, maar heeft ook iets eenzaams over zich. Al met al een opvallend sterk beeld." Jurylid Marieke Jooren, conservator van museum MORE voegt toe: 'Ik ben getroffen door de techniek en de eenvoud van het werk. Qua werk en thema past het perfect in een museum als dit. Alleen zijn tekeningen op papier lastig te exposeren vanwege het licht. Daarom blijven lino’s vaak in het depot liggen.'

Een onderdeel van de prijs is een kleine rondreizende tentoonstelling, samen met de andere twee winnaars en de publiekswinnaar. Het winnende werk is daar vanzelfsprekend ook te zien. De expositie start 19 november in het Stadhuis van Deventer, om vervolgens Arnhem aan te doen en waarschijnlijk ook Hengelo O.